#CHANGEDESTINY | SK-II

MARRIAGE MARKET TAKEOVER


"Under 2015 lanserade det internationella hudvårdsmärket SK-II #changedestiny - en pågående global kampanj med syfte att inspirera och uppmuntra kvinnor att ta kontroll och själva bestämma över sitt liv och öde. Som en del av denna kampanj har SK-II delat historier från kvinnor som lyckats ta kontroll över sina liv trots utmaningar och svårigheter som tidigare hindrat dem från att uppnå sina drömmar och mål."

En mycket stark och känslofull kampanj har just släppts av skönhetsmärket SK-II - kvinnor i Kina har nu tagit ställning till ett stort samhällsproblem. Kvinnor pressas att hitta en man och gifta sig innan de fyller 27 år - och föräldrar vars döttrar inte gifter sig - blir besvikna och påtvingar ett giftemål dotter egentligen inte alls är bekväm med. I vissa städer ställs kvinnor ut som ett objekt i en äktenskapsannons på "äktenskaps-marknader" - bara för att tvingas hitta en man för livet.

Personligen tycker jag detta är helt vansinnigt. Vilket jag tror de flesta håller med mig om. Kvinnor är exakt lika självständiga som män och skall absolut inte tvingas in i ett förhållande för att "säkerställa" deras framtid.

Den här kampanjen är extremt viktigt och dessa kvinnor otroligt starka som står upp för sig själv och säger ifrån. Speciellt att även föräldrarna inser allvaret och accepterar deras val - se mer i den länkade filmen.


I samarbete med SK-I

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229