ensam i en ny stad


Helt plötsligt inser jag att jag har nya rutiner. Det är så skönt att förstå, att jag faktiskt kunde trivas på andra sidan jorden, jättelångt från alla mina närmsta. När jag tänker efter har jag varken varit ledsen eller känt mig osäker sen mamma åkte tillbaka till Sverige. Många tänker säkert men ”herregud du är 21 år du klarar dig”, men det är inte lätt! Jag har och har alltid haft OTROLIGT svårt att ändra på mina rutiner, byta hem osv. Men nu sitter jag här, äter rostad macka och jättesött kaffe. Det är roligt att inse att man faktiskt löser att ha en bra vardag här. Jag bor med tjejer från hela världen, vilket är roligt såklart, men jag kan inte låta bli att störa mig på hur vi ser olika på saker, dom använder så. otroligt. mycket. plast. och reflekterar inte alls över det. Då menar jag inte lite plast, utan typ rullar in bananen 11 varv innan den packas ner i väskan? Värderingarna är helt uppochned för mig och det är ju inte min sak att avgöra om dom har rätt eller fel. Det är oavsett vad väldigt väldigt snälla så det fungerar absolut att bo tillsammans med andra studenter.


I måndags introducerades vi bara i skolan. Jag blev tilldelad klass och läraren är helt fantastisk. Studienivån är ganska hög för att bara läsa engelska vilket jag behöver och det går verkligen undan. I tisdags promenerade jag upp till Grace Cathedral och gick på yoga. Det var ett av det coolaste jag varit med om. Och inte kände man sig som turist inte, folk pratade hej vilt, tipsade om saker jag skulle göra under min tid här, berättade saker osv. Tror jag var i katedralen i över tre timmar. Så spännande, kommer minnas det resten av livet.

Lyckats skaffa både gymkort och tunnelbane, jaha tänker ni, men allt är hundra gånger mer komplicerat här!!! Väldigt snabba förbindelser vilket är bra då jag bor långt ifrån downtown där skolan ligger. Gymmet har jag hängt på varje dag, så skönt att komma bort från allt och låtsas att man är hemma igen.

Har nästan haft shoppingstopp sen november så sprang in på H&M och Zara och fyndade massa fina plagg. Det är väldigt skönt att strosa runt själv. Man går vart man vill, äter när man vill och det finns inget som stressar en. Jättehärligt. Det känns som att bär jag är här är jag här för min egen skull och jag har bara mig själv att ta hand om. Svårslagen känsla.

Det är så fint här. Saknar ihjäl mig efter min kärlek. Men nu ska jag in till stan upp möta några nya(!) vänner och äta cheesecake. Det är tydligen något man gör här, jättekul! Kram hej

  • 11 549 visningar

Gillar

Kommentarer

Matilda
,
Såå häftigt att läsa om ditt liv och dina äventyr! Blir så inspirerad av dig och önskar att jag själv hade vågat göra något liknande en vacker dag....
Natalieooskarsson
Natalieooskarsson,
Riktigt fina bilder!
nouw.com/natalieooskarsson