L.M Engström

Jag tänkte svara på frågor jag fått ang. min gymnasie skola, L.M Engström!

Skolan ligger precis vid Domkyrkan i centrala Göteborg. Till vänster om subway och till höger om 7/11. Skolan består utav 2 trapphus med ca 30 salar, med matsal och aula högst upp, café i källaren och två innegårdar. För att få en bättre uppfattning av hur skolan ser ut kan man besöka öppet hus!

Jag går ekonomi och trivs helt fantastiskt. Alla mina lärare är helt fantastiska och lärandet ligger precis på den nivån jag är på. Jag tycker alltså det är varken för lätt eller för svårt. Mina klassförsåndare är jätte härliga och min klass som består av 80% av tjejer är supermysig.

Jag kunde verkligen inte gjort ett bättre val. L.M är en skola med traditioner, lugn, fokuserande, mycket estet och en galen härlig stämning.
Är du intresserad av L.M tycker jag du ska gå på öppet hus, då får du verkligen en inblick. Alla elever på skolan är riktigt trevliga och sköna, och trots att det är få elever så ser man nya ansikten varje dag. 

Alice & Maja :)

Varför tycker jag det är så bra?

Lugnet. Jag och mina kompis är ute på stan, och sedan säger vi "nej nu går vi hem". Precis så känns det! Skolan är som ett hem. Man trivs på lektionerna, korridorerna och i matsalen.

Närheten. Det tar bara 17 minuter med min buss, som stannar precis utanför skolan. Skolan ligger 10 m från Kungsgatan, 400m från Kungsportsplatsen, NK och Brunnsparken. 

Schemat. Man märker att man går på gymnasiet när man tittar på schemat. Trots att vi slutar 4 både onsdag och fredag, tycker jag vårt schema är perfekt. 2 håltimmar är lagom och annars har vi lunch i drygt en timma.

Neutraliteten. Alla accepteras, oavsett, ja oavsett allt! Det finns ingen hets, inga blickar, inget bråk. Värdegrunden på skolan är helt otroligt fin!

Fokuset. Lärarna är där, för oss. De håller grymma lektionerna och är engagerade. Min ekonomi lärare sitter online på facebook för att svara på frågor till sent på kvällen dagen innan prov? Hur fint?

Skolmaten - är helt otroligt bra! 3 olika rätter varje dag, stor saladsbuffé, olika dryck att välja på, och jätte mysig matsal.

Traditionerna - L.M har historia, traditioner och sammanhållning! För en månads sedan sov vi över på skolan och om en vecka ska vi ha tea-party med rektorn, kan inte bli mysigare!

Något mindre bra?

Jag är oftast väldigt öppen, social och inga problem med att prata med nya människor. Tyvärr tycker jag att det saknas lite, har inte riktigt fått den kontakten med andra elever som jag önskade. Men i klassen fungerar allt jätte bra och jag och 5-6 tjejer klickar perfekt!

Väldigt mycket tjejer, vilket egentligen inte är något problem såklart! Men jag kan sakna den där balansen!

Är det kristet?

Ja, skolan har en kristen profil, vilket man kan känna av hela tiden. Vilket medför jätte bra egenskaper, skolan är i stor "ordning och reda". När man är i skolan vet man exakt vad som gäller. 

Vi besöker kyrkan varje måndag morgon. Då får vi information, lyssna på estetare och andra elevers uppträdande, lyssna på rektorn och sjunga. Ungefär 30-40 minuter. Obligatoriskt men händer inte särskilt mycket om man missar någon gång. Jag ser detta som en chans man kan slappna av lite och det är en perfekt start varje måndag!

Vi springer ut från Domkyrkan på studenten, hur fint får det bli?

Vissa lektioner startar med bön. De lärare som vill kan hålla böner i början av lektionen, vilket oftast består av en kort läsning från Bibeln, någon tidnings artikel eller något annat som får en att tänka lite. Inget störande undervisningen eller jobbigt, bara mysigt och kul!

L.M är en skola för både kristna och icke kristna!

Jag tycker verkligen om min skola, det kunde inte bli bättre! Sammanfattningsvis vill jag tipsar er om att besöka så många skolor som möjligt, det gör så man får valmöjligheter.  Hoppas ni fick svar på era frågor! Kram

  • Q/A
  • 12 967 visningar

Gillar

Kommentarer

dearhanna
dearhanna,
Gick också där, och älskade det verkligen! Är faktiskt jag som startat elevkåren, haha! ;) Är verkligen en bra skola, skulle rekommendera den till alla!
nouw.com/dearhanna
elsa
,
Hej va kul att du valde LM och trivs. Jag är 97:A och gick där förra året, men bytta detta året till en annan skola. Gick i Ek1a (ek2a nu) våra lärare sa till oss: ni är en väldigt smart klass, en med mycket kompetens vilket gör att ni får mycket plugg. Allting började efter jullovet, då öste allting på. Läxor och prov inlämning Nationella. Jag och 4 till i klassen gick in i väggen för vi hann inte med allt. Stressade upp oss för att prestera på topp. Satt uppe till 2 på nätterna och gick upp 6. Träningen sket sig helt och hållet, vilket gjorde att vi mådde piss för att vi slutade med det helt. Vill bara att du ska vara medveten om att verkligen ta det lugnt och inte stressa!! En veckan i maj hade vi 6 prov på 3 dagar, en annan dag hade vi två prov på samma dag. Då jag inte hade hunnit plugga så mycket på den ena. Det gjorde att jag var tvungen att göra en Annan uppgift för att ens få ett C, då jag hade skrivit A-B på det andra proven.. Det enda lärarna sa till oss var "ni måste prioritera" ingen medkänsla alls, utan bara att vi skulle prioritera... Jag låg seriöst hemma på lov och helger och sov. Vilket de andra i klassen också gjorde. Ingen orkade. Min kompis fick svår spänningshuvudvärk så hon låg hemma med migrän i 2 veckor. Jag och 6 andra bytte skola till detta året, tyvärr... Dessutom var medveten om att lärarna är väldigt väldigt snåla med betygen. Haha i alla år har dom varit det tyvärr 😟 råder dig bara att ta det lugnt och inte stressa över allt plugg i slutändan. Krävs Att man har vänner i klassen annars blir det nog svårt. Älskar LM jätte mysig skola så menar inget illa om den. Men var beredd bara 😊)<333 puss och kram
sara.engstrom
,
Tack så mycket för alla svar! En sista fråga, hur är det med plugget? Mycke eller lite?
asdgdf
,
Taaacktacktack, jättebra inlägg <33