svar om friidrotten

Fick tre frågor jag tänkte svara på.

Q: Vad betyder friidrott för dig? asså jag menar vill du bli typ bäst i världen eller varför går du i det ? vilken klubb går du i, är dina tränare bra, har du många kompisar där ? vad gör friidrott så speciellt liksom ?

Q:Är det väldigt seriöst i din förening? Alltså tävlar typ alla eller är det folk som också tränar bara för skojs skull? :)

Q: Hej! Jag har hört talas om GKIK och tänkte kanske börja där men vet dock inte hur det är. Och eftersom du går där undrar jag om inte du skulle kunna skriva lite om den och vad du själv är mest inriktad i för grenar och typ vad du tycker allmänt om träningarna? Vore ett jätte tack! Kram

Friidrott betyder jätte mycket för mig. Eftersom jag spenderar så mycket tid, så många kvällar, helger och lov, så blir det något som alltid finns där och är helt självklart. Jag prioretarer nästan alltid träningar och tävlingar före allt annat, och det är inget jag känner mig tvingad för. Jag älskar att träna, tävla och träffa människor som friidrottar.

Jag kommer nog aldrig sluta med friidrotten, det skulle vara jätte svårt att släppa allt. Jag och Lisa brukar säga att vi ska till OS, men sådant vet man aldrig, men jag vill absolut! Vi får se hur det blir när jag blir äldre, men sluta träna kommer jag aldrig göra!

Jag går i GKIK, Göteborgs Kvinnliga Idrottsklubb, alltså främst för tjejer. Har inte så jätte koll på bakrunden men det är inte riktigt så att vi är feminister eller så,, haha. Mina tränare är det bästa i världen, dom vet vårt bästa och tränar oss precis så hårt vi behöver osv osv. Skulle aldrig lyckats såhär bra i friidrotten utan dom! De flesta vännerna jag har tränar jag med, och det är så bra. Vi har världens bästa goa träningsgrupp! Det som gör friidrott speciellt är framförallt själva sporten, men också umgänget, tävlingarna, klubbarna o.s.v.

Det är många tjejer som inte tävlar, och det behöver man inte! Vi kanske är 20 stycken och många kommer då och då. Sen är vi ju ungefär 6 stycken som tränar hela tiden och alltid är med på tävlingarna osv.

Våra träningar är grymma, vi tränar alla grenar och mycket sprint och löpning. Oftast har vi det jätte kul men självklart kan vissa träningar vara sega och lite långsamma. Inför tävlingarna tycker jag våra träningar är ganska seriösa, då fokuserar vi som fan, även om det kanske inte är vår starakaste sida, hehe.

Jag har lärt mig sen jag var liten att det är såå viktigt att man håller igång med alla grenarna, eftersom det ger så mycket. Man behöver strykan och konditionen för alla grenarna. Så jag säger att jag själv är mångkampare och det kommer jag vara så länge det går. Att "välja" eller "specifiksera" sig på en eller två grenar behövs inte när vi är såhär unga. Jag tror man tjänar mer på att fortsätta med alla grenar inom friidrott. Sen tävlar jag ju oftast i höjd, 200m, kula, 1000m osv. Jag har ex inte hoppat längd och sprungit 60m på hela vintern, men till sommaren ska jag hoppa både mer längd och tresteg, och springa mer kortare stäckor!

wellwell, det var lite om friidrotten, kommer säkert skriva mer om jag får fler frågor :)) puss

  • Q/A
  • 148 visningar

Gillar

Kommentarer